Polyteknoi.gr:Ο χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, προτάσεων και συζητήσεων για  την αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος καθώς και θεμάτων που αφορούν  τις πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα

Περιεχόμενα

Σύνδεση

Username

Password

Δεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Δωρεάν εγγραφή

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει η νέα έκδοση της ιστοσελίδας ?

Χρειάζεται να συνδεθείτε για να ψηφίσετε.

Θέματα στις Δ. Συζητήσεις

Πρόσφατα άρθρα

Σύνδεσμοι

Χορηγεία του polyteknoi.gr - Βάλτε τη διαφήμισή σας στη ιστοσελίδα

Διαφημιστικός χώρος. Η ιστοσελίδα χρειάζεται χορηγούς. Γίνετε χορηγός του polyteknoi.gr και προβάλετε τη διαφήμισή σας στη μεγαλύτερη κοινότητα της χώρας με 100.000 εμφανίσεις μηνιαίως. Για πληροφορίες μεταβείτε στο online σύστημα διαφημιστών

Προβολή θέματος

Εκτύπωση θέματος
Στάση ...δανείων από τον ΟΕΚ
amakry
#1 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 12-07-2010 21:55

Μέλος από: 21.04.10

12/07/2010 23:40

Στάση πληρωμών κήρυξε από σήμερα ο ΟΕΚ . Το δ.σ. του οργανισμού αποφάσισε να μη δεχτεί νέες αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια , επισκευαστικά και επιδοτήσεις ενοικίου και προώθησε την απόφαση - εισήγηση για έγκριση στον υπουργό Εργασίας.

Ο Οργανισμός θα προσπαθήσει να χορηγήσει τα δάνεια που έχει ήδη εγκρίνει έστω και με καθυστέρηση 3-4 μηνών ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Σήμερα τα αποθεματικά του οργανισμού είναι 150 εκ από 750 που ήταν το 2006.

Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι για τον Οργανισμό είναι να καταβάλει το ΙΚΑ τα οφειλόμενα
που ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ από τις εισφορές των εργαζόμενων , κάτι που δε θα γίνει γιατί θα κηρύξει με τη σειρά του στάση πληρωμών το ΙΚΑ και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος εις βάρος του ασφαλισμένου που έχει πληρώσει και για στεγαστικές παροχές και για σύνταξη .

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ
Επεξεργασία amakry 12-07-2010 21:56

dgb4
#2 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 21-07-2010 13:01

Μέλος από: 03.06.09

Δεν ξέρω πόσους από μας αφορά αυτό το θέμα αλλά η σιωπή όλων (των ΜΜΕ εννοώ) είναι ανησυχητική. Πέρα από το Δελτίο Τύπου δεν αναφέρεται τίποτε άλλο.
Νομίζω ότι είναι καλό να ανταλλάξουμε πληροφορίες και ιδέες για τρόπους αντίδρασης.
Ακόμη και αυτή η καραμέλα των εγκεκριμένων δανείων που αναλαμβάνει ο ΟΕΚ να καλύψει, αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα και δεν ισχύει.
Έχω εγκεκριμένο δάνειο (τριτέκνων) και ο ΟΕΚ στη Θεσσαλονίκη μου λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Υπάρχει προφορική εντολή να παγώσουν τα πάντα.
Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει εγκεκριμένο δάνειο δεν έχει νόημα να ψάχνει για σπίτι γιατί απλούστατα δεν μπορεί να κινήσει στη συνέχεια καμμία διαδικασία (αυτοψία από μηχανικό, νομικός έλεγχος)

Angelika
#3 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 21-07-2010 16:29

Μέλος από: 10.02.09

dgb4 έγραψε:

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει εγκεκριμένο δάνειο δεν έχει νόημα να ψάχνει για σπίτι γιατί απλούστατα δεν μπορεί να κινήσει στη συνέχεια καμμία διαδικασία (αυτοψία από μηχανικό, νομικός έλεγχος)

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν δίνουν πια δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ. Επειδή απλούστατα ο ΟΕΚ δεν πληρώνει, δεν πληρώνει.

dgb4
#4 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 22-07-2010 14:49

Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημανιτκό και δείχνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια αυτοκαταργούνται λόγω της αφερεγγυότητας του ΟΕΚ. Δεν γνώριζα αυτήν την πτυχή γιατί μου έχει εγκριθεί άτοκο (τριτέκνων)
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι αυτη τη στιγμή που μιλάμε οποιοσδήποτε βρει σπίτι και πάει στον ΟΕΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πάρει μια μεγαλοπρεπή άρνηση "μέχρι νεοτέρας". Κανείς δεν ξέρει τίποτα και το μόνο που ισχύει είναι μια προφορική εντολή από τα κεντρικά του ΟΕΚ για γενικό πάγωμα.
Και αυτό παρά τα ωραία λόγια του Δελτίου Τύπου που λέει ότι θα καλυφθούν όλα τα εγκεκριμένα (χωρίς βέβαια να ειναι ασήμαντο το θέμα όλων όσων έκαναν τελευταία αίτηση και περιμένουν)
Οι σημερινές δηλώσεις του Λοβέρδου είναι τόσο γενικές και αόριστες που είναι σαν να μην έγιναν. Να δούμε από αύριο ποια θα ειναι η αντίδραση του ΟΕΚ.

Angelika
#5 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 22-07-2010 19:57

Μέλος από: 10.02.09

Αυτό το γνωρίζω από ανθρώπους που τους είχαν στο περίμενε πολύ καιρό. Και ειδήσεις που ακούμε δυστυχώς δεν είναι καθησυχαστικές.
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/07/blog-post_2883.html

dgb4
#6 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 22-07-2010 23:18

Ευχαριστώ πολύ για το link.
Εγώ ευτυχώς δεν έδωσα καπάρο. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.
Ακόμη κι αν αρχίσουν να δίνουν τα εγκεκριμένα, αν εξακολουθήσουν την ίδια τακτική των καθυστερήσεων, ούτε οι τράπεζες θα θέλουν να συνεργαστούν για τα επιδοτούμενα ουτε οι πωλητες θα υπογράφουν συμβόλαια με άγνωστο χρόνο εκταμίευσης για τα άτοκα.

pomakigr
#7 Εκτύπωση δημοσίευσης
Δημοσιεύθηκε 27-08-2010 08:42

Μέλος από: 21.11.08

OEK ??????
ΦΕΚ 1146 Β/29-07-10
Πάγωνουν μέχρι 31-12-10
α)οι νέες αιτήσεις
β) οι εγκρίσεις που μέχρι 09-07-10 δεν έχουν ξεκινήσει τις υπόλοιπες διαδικασίες (πχ αρχικώς έλεγχος μηχανικών) (δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 5η σελίδα "Ο Υπουργός εργασίας.....")

Πήγαινε στη Δ. Συζήτηση:

Διαφήμιση

Χρήστες online

Αποστολές στο forum: 5601 :: Συνολικά θέματα: 926 :: Συνολικά σχόλια: 1
-> Επισκέπτες online: 4
-> Μέλη online: 0
-> Σύνολο μελών: 8,742
-> Νεότερο μέλος: kwstass32
-> Μέλη που συνδέθηκαν σήμερα:
jikonomou,

crawlers

Google (1), Yahoo (1), msnbot (0),